søndag den 7. september 2014

Crème Brûlée med lakrids





































I går lavede jeg Johan Bülows Crème Brûlée med lakrids. Det smager virkelig bare, så englene
synger! Wow. Men samtidig med det, er det også en meget 'rig' dessert, som skal nydes i små potioner.

4-6 potioner.

Ingredienser:
4 æggeblommer
1 dl sukker
1 spsk. Fine Liquorice Powder by Johan Bülow (fint lakridspulver)
¼ piskefløde
½ mælk
Sukker til karamelisering på toppen.

Fremgangsmåde:
Fyld en bradepande med ca. 2-3 cm. vand og sæt den i en 140 grader varm ovn.
Pisk æggeblommer og sukker sammen med et piskeris. Sigt lakridspulveret i og pisk.
Kog fløde og mælk op i en lille gryde.
Pisk 1/3 af den varme mælk/fløde ned i æggeblommeblandingen.
Sæt den resterende fløde/mælk over varmen igen og pisk æggeblommeblandingen ned i. Pas på med for meget varme, da æggene eller kan klumpe. Massen skal legeres let, hvilket vil sige, at den skal tykne en lille smule.
Når den har gjort det, tages gryden af varmen og og cremen fordeles i de ønskede, ovnfaste ramekinere på ca. 1 dl.
Sæt dem forsigtigt ned i det varme vand og stil dem i den 140 grader varme ovn i ca. 1 time.
Cremen skal blævre når man tager dem ud af ovnen. Sæt dem nu i køleskabet i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Tag dem ud af køleskabet og drys med et jævn lag sukker og brand så med en gasbrænder, til alt sukkeret er smeltet og har fået en flot gyldenbrun farve. Servér med det samme.



Som sagt, så smagte de altså bare fantastisk! Og det er altså slet ikke så svært at lave crème brûlée, som mange går og tror :o)

God fornøjelse
Ida


Ingen kommentarer:

Send en kommentar