tirsdag den 17. marts 2015

Hjemmelavet karamelsauce


                                                                           
Karamelsauce er noget, der kan bruges i rigtig mange kager og desserter. F.eks. som topping på is, i kager, i cremer, eller som jeg skal bruge den til en af dagene, en milkshake. Og så smager det jo bare vildt godt, hvis man spørger mig :P Og faktisk er det ret så nemt at lave og tager kun omkring 10 min, så der er ingen undskyldning for ikke at lave det selv! :)

Opskriften giver ca. 3,5 dl

Ingredienser:
200 g. sukker
0,75 dl vand
55 g. smør
1,5 dl. piskefløde
2 tsk. vaniljeekstrakt
1/4 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Bland vand og sukker i en tykbundet gryde og varm det op ved medium-lav varme til sukkeret er næsten opløst. Øg så varmen til medium-høj og lad blandingen koge - uden omrøring - til det har fået en dyb gyldenbrun farve. Tilsæt så fløden i en tynd stråle mens der piskes, men pas på, for det bruser meget op. Når alt fløden er tilsat kan det godt finde på at klumpe, hvis fløden har været kold. Så sættes den bare over varmen igen til klumperne er kogt ud. Tag det så af varmen og tilsæt smør, vanilje og salt og rør til det hele er ensartet og glat. Hæld så hele herligheden over i en skål og lad det køle. I starten er det meget tyndt, men det vil tykne efterhånden som det køler.
Opbevares på køl i max 2 uger.

Denne karamelsauce er bare så lækker, og jeg glæder mig til at bruge den i mine kommende desserter :D

Knus fra Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar