mandag den 2. februar 2015

Cheesecake i glas med friske bær

Her i går  havde jeg sådan en lyst til at lave noget med friske jordbær, da jeg så, at vi havde nogle rigtig fine, friske jordbær i Bilka til billige penge. Derfor har jeg kreeret denne lækre opskrift på jordbærcheesecake i glas. Den er super let i konsistensen og sååå lækker.
Det smager SÅ godt! Jeg kunne spise det hele dagen lang, og har faktisk lige spist en potion igen i dag.. :)
Så er den faktisk også ideel som en mulig Valentinesdessert.

Opskriften giver til 6 portionsanrettede glas

Ingredienser:
200 g. flødeost
2 dl. piskefløde
3/4 dl. sukker
1 vaniljestang
ca. 500 g. friske jordbær, ca. 300g til fyldet og 200g til pynt
ca. 10 digestivekiks
En stor håndfuld friske blåbær
6 flotte glas til anretning

Fremgangsmåde:
Start med at råsylte de 200 g. jordbær ved at skære dem i skiver og vende dem i sukker, og så på køl til de skal bruges.
Pisk så fløden til let skum - pas på den ikke bliver for stiv.
Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret
Pisk så flødeosten, sukker og vaniljesukkeret til det er cremet.
Pisk så flødeostemassen ned i den letpiskede flødeskum. Pisk ved lav hastighed til massen er cremet og ensartet. Pas på ikke at piske den for meget, så den bliver grynet.
Blend jordbærene til puré. Jeg kogte dem dem en smule ind, da jeg synes det var lidt for tyndt, og jeg ikke ville have, at cremen blev for tynd. Dette kan med fordel gøre som det første, da det skal være 100 % afkølet inden man blander det i resten af massen.
Bland så den afkølede jordbærpuré i ostemassen til det er rørt helt ud.
Knus nogle digestivekiks helt fint i enten en foodprocessor eller i en frysepose med en kagerulle.
Læg ca. 2 spsk. kiksekrummer i bunden af de ønskede glas, fyld dem lidt under halvt op med med ostemassen. Læg så det, der svarer til et råsyltet jordbær ovenpå massen og fyldt så glasset næsten helt op med mere ostemasse. Pynt med flere jordbær, blåbær og evt lidt kikseskummer.
Servér gerne med det samme.
Man ville faktisk også sagtens kunne undlade at tilsætte jordbær til fyldet og så evt. spæde den op med lidt mere vanilje. Så ville man have en vildt lækker vaniljecheesecake med en lidt tykkere konsistens.
En anden mulighed er, at hvis man ikke er så vild med jordbær, kan man også sagtens bruge andre bær som hindbær eller blåbær :)

De her cheesecakes smager altså guddommeligt, og minder mig så meget om sommer! Glæder mig til at lave dem til sommer med gode, danske jordbær, åhh.<3

Håber I vil nyde godt af opskriften
Knus fra Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar