mandag den 31. marts 2014

Strawberry Cheese Cake♥



Her i weekenden bagte jeg denne vildt lækre strawberry cheese cake i anledningen af min fødselsdag i går :)
Den er vildt let at lave, og den smager virkelig bare himmelsk! Så der er ingen undskyldninger for ikke at kaste sig ud i det ;)

Kage til ca. 10 personer.

Bund:
200 g. digestive kiks
75 g. mandler
75 g. hakket hvid chokolade
100 g. smeltet smør

Knus kiksene let og blend dem helt finde sammen med mandlerne.
Hæld det i en skål og vend smør og hakket chokolade i.
Held massen op i en springform på ca. 22 cm. i diameter og pres det rigtig godt sammen, så det bliver helt fast og tæt.

Ostecreme lag 1:
400 g. Mascarpone(italiensk flødeost)
85 g. lyst rørsukker
2 æg
Kornene fra ½ vaniljestang(jeg ''kom til'' at bruge en hel stang her, hvilket bestemt ikke gjorde den ringere;) )

Pisk mascarpone, æg, sukker og vanilje sammen med en el-pisker til det er cremet og ensartet. Hæld det over bunden i springformen og glat det jævnt ud og bag midt i ovnen ved 190 grader i 25-30 minutter, eller indtil en tandstikker el. lignene kommer ren op, når man stikker i kagen.
Tag nu kagen ud og afkøl den. Sæt den evt. i fryseren i en lille times tid.

Ostecreme lag 2:
4½ dl. 38% cremefraiche(ja, det er ''lidt'' af en kaloriebombe ;P)
60 g. lyst rørsukker
Kornene fra ½ vaniljestang

Pisk det godt sammen med en el-pisker til det er cremet og ensartet. Jeg tilføjede en lille smule rød pulverfarve, så det øverste lag blev lidt lyserødt :)
Hæld det over den afkølede kage og bag den så igen ved 190 grader i 10 minutter. Det er meningen, at det øverste lag skal være meget 'blævret'.
Stil den nu på køl i mindst 6-8 timer eller natten over.
Hvis du er ret utålmodig(ligesom mig) kan man evt stille den i fryseren i 3-4 timer.

Løsn den fra springformen med en kniv i kanten og dekorer kagen med friske jordbær inden den skal serveres :)

Hmm.. den smager altså bare skønt at vanilje og jordbær! :D

~ Ida ♥

Ingen kommentarer:

Send en kommentar