onsdag den 5. marts 2014

Chokoladecupcakes med buttercream-frosting♥

Beklager billedet måske er lidt slørret

Her til aften har Emma og jeg været på kagekursus, som vi har meldt os til via vores lokale ungdomsklub.
Idag skulle vi bage chokoladecupcakes med buttercream-frosting, og selvom jeg faktisk ikke er så vild smørcreme, smagte denne her faktisk okay :)

ca. 14 stk
Ingerdisener:
100 g. smør eller margarine
225 g. sukker
2 æg
1½ dl cremefraiche - 18%
5 spsk. piskefløde
275 g. hvedemel
2 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
100 g. grofthakket, mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn
Gør muffinforme klar
Pisk smør/margarine og sukker sammen med en el-pisker til det er blødt og luftigt.
Tilføj så æg, i ét ad gangen, og tilsæt cremefraiche og fløde.
Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og kakao sammen i en skål for sig, så det hele er blandet godt sammen.
Tilføj så melblandingen i lidt ad gangen, mens der stadig piskes - men pas på det ikke bliver overpisket. Pisk kun til det lige er ensartet.
Fordel dejen i muffinformene ca. lidt over ½ dl. i hver.
Bag dem i ca. 20 minutter, eller indtil en tandstikker kommer ren op ad kagerne.
Lad kagerne afkøle fuldstændig før smørcremen kommes på.

Frosting: 
125 g. blødt smør
ca. 3½ dl. flormelis
Frugtfarve efter eget valg.

Pisk alle ingredienserne sammen til en blød og luftig frosting.
Sæt den ønskede tylle(man kan også gøre det uden tylle) i sprøjteposen(har man ingen sprøjtepose, bruger man bare en alm. frysepose) og sprøjt en passende mængde frosting på kagerne :)

God fornøjelse
~Ida ♥

Ingen kommentarer:

Send en kommentar