Beklager billedet måske er lidt slørret |
Her til aften har Emma og jeg været på kagekursus, som vi har meldt os til via vores lokale ungdomsklub.
Idag skulle vi bage chokoladecupcakes med buttercream-frosting, og selvom jeg faktisk ikke er så vild smørcreme, smagte denne her faktisk okay :)
ca. 14 stk
Ingerdisener:
100 g. smør eller margarine
225 g. sukker
2 æg
1½ dl cremefraiche - 18%
5 spsk. piskefløde
275 g. hvedemel
2 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
100 g. grofthakket, mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn
Gør muffinforme klar
Pisk smør/margarine og sukker sammen med en el-pisker til det er blødt og luftigt.
Tilføj så æg, i ét ad gangen, og tilsæt cremefraiche og fløde.
Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og kakao sammen i en skål for sig, så det hele er blandet godt sammen.
Tilføj så melblandingen i lidt ad gangen, mens der stadig piskes - men pas på det ikke bliver overpisket. Pisk kun til det lige er ensartet.
Fordel dejen i muffinformene ca. lidt over ½ dl. i hver.
Bag dem i ca. 20 minutter, eller indtil en tandstikker kommer ren op ad kagerne.
Lad kagerne afkøle fuldstændig før smørcremen kommes på.
Frosting:
125 g. blødt smør
ca. 3½ dl. flormelis
Frugtfarve efter eget valg.
Pisk alle ingredienserne sammen til en blød og luftig frosting.
Sæt den ønskede tylle(man kan også gøre det uden tylle) i sprøjteposen(har man ingen sprøjtepose, bruger man bare en alm. frysepose) og sprøjt en passende mængde frosting på kagerne :)
God fornøjelse
~Ida ♥
Ingen kommentarer:
Send en kommentar