lørdag den 1. marts 2014

'Starbucks' crumb cake muffins♥



Her i onsdags, da jeg kom hjem fra skole, bagte jeg disse lækre muffins, som jeg længe har villet bage. De har navnet 'Starbucks muffins' og hvorfor ved jeg dog ikke helt. Måske er det fordi, de kan fås på nogle Starbucks caféer :) 
Det er en vildt lækker muffin, hvor bunden faktisk minder meget om en sandkagedej, den er bare med brun farin og muscovadosukker, og oven på er den toppet med en smulrdej også med brun farin og muscovadosukker
Tallene i denne opskrift er måske lidt underlige, men det er fordi opskriften oprindeligt er i amerikanske cups, og jeg derfor måtte regne det om til gram :)
Her i opskriften bruger jeg både muscovadosukker og brunferin. Faktisk lød opskriften kun på muscovadosukker, men da det er ret dyrt brugte jeg halv-halv af brun farin og muscovadosukkeret. Jeg ved at det kan købes i Bilka, men man kan også sagtens bare kun bruge brun farin, hvis man vil det.

ca. 16 muffins

Ingredienser:
Topping: 
128 g. hvedemel
110 g. muscovadosukker
110 g. brun farin 
113 g. blødt smør
1 tsk. kanel
En håndhuld hakkede nødder. Jeg brugte mandler

Dej:
226 g. blødt smør
82 g. brun farin
82 g. muscovadosukker
100 g. alm. hvidt sukker
2 æg
2 tsk. vanilljesukker eller ekstrakt
256 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
0,75 dl. kaffefløde

Fremgangsmåde: 
Tænd ovnen på 165 grader alm. ovn
Topping:
Start ud med at tage mel, de to slags sukker, kanel og det bløde smør - det er vigtigt at det er helt blødt(dog ikke smeltet), ellers vil det ikke smuldre ordentligt. Mix det sammen i en skål med en el-pisker til det er blevet helt smuldret. Hvis det ikke vil smuldre kan man tilføje lidt ekstra blødt smør. Når det hele er smuldret godt sammen, sættes det på køl til det skal bruges.
Dej:
Pisk smør og de tre slags sukker sammen med en el-pisker til det er luftigt og smidigt. Tilsæt æg og hvis man vælger at bruge vaniljeekstrakt, skal det også tilsættes nu.
I en anden skål blandes mel, bagepulver, salt og evt vaniljesukker.
Det sigtes i smør-sukker-blaningen lidt ad gangen, og der piskes videre. 
Tilsæt kaffefløden og fortsæt med at piske.
Fordel dejen i muffinforme, så der kommer lige meget i hver. Jeg brugte min isske, som vist nok er på 50 ml. Jeg brugte ca. 1½ skefuld af dem.
Tag smuldrdejen ud af køleskabet og fordel det ligeligt på hver muffin.
Bag dem i ca. 20 min. eller indtil en tandstikker kommer ren op af kagerne :)
Hvis man ikke er så heldig at eje en isske, der selv skraber dejen ud og ned i formene uden besvær, kan man msåke være den heldige vinder af en, som man kan vinde(sammen med lidt andet godt) i vores konkurrence, som kommer op i morgen, da vi jo har fået over 150 likes på vores Facebookside :D
Har du ikke allerede liket den, kan du gøre det her :)

Håber I kunne bruge opskriften på disse vildt lækre muffins.
De er helt klart et forsøg hver. Mit mini-testpanel i skolen, gav den ihvertfald en gennemsnitskarakter på 4,6 :)
God fornøjelse
~ Ida ♥

Ingen kommentarer:

Send en kommentar