søndag den 24. januar 2016

Moussekage med solbær, chokolade og mascarpone


Jeg har sammensat denne labre moussekage med en saftig chokoladebund, et sødt lag vanilje/mascarponelag, små fyldige chokolade-trøffel-bomber og sidst overhældt med en syrlig og fantastisk solbærmousse. Jeg er i hvert fald kæmpe fan af denne kage<3

Desværre er det ikke ligefrem nogle bragende flotte billeder, da de blev taget i al hast på min telefon inden jeg straks skulle ud af døren med kagen.

8 serveringer

Ingredienser:

Chokoladebund:
110 g. mørk chokolade, gerne mindst 65%
20 g. smør
2 æggeblommer
3 æggehvider
40 g. sukker
30 g hvedemel
1 spsk. kakao
1 knsp salt

Mascarponelag:
40 g. flormelis
25 g. æggeblommer
125 g. mascarpone
25 g. vand
15 g. sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
70 g. piskefløde

Chokoladetrøffel:
100 g. god 50-60% chokolade
1 dl. fløde
1 æggeblommer
1 spsk sukker
1 knsp. salt
1 blad husblas

Solbærmousse:
250 g. solbær
sukker og citron at smage til med
½ tsk vaniljepulver
2 dl. piskefløde
1½ dl. græs yoghurt
3,5 blade husblas

Fremgangsmåde:

Bund: Smelt chokolade og smør over vandbad. Tilsæt æggeblommer og pisk godt Pisk æggehvider stive med sukker og vend først en 1/3 af hviderne i og så det sidste. Tilsæt salt, mel og kakao og vend det i dejen. Bag kagen i en smurt springform, der er lidt større end den størrelse kagen ender med at være. Jeg brugte en på ca Ø22 cm. Bag den i ca 12-15 minutter ved 180 grader. Når den er afkølet stikkes den ud med en kagering på ca. Ø18 cm

Mascarponelag:
Husblas lægges i blød.
Æggeblommer, vaniljekorn, mascarpone og flormelis piskes sammen i hånden med et piskeris.
Sukker og vand koges op til sukkeret er opløst og det har kogt i 1-2 minutter.
Tilsæt den udbløde husblas og rør. Hæld dette i mascarpone-blandingen og pisk godt. Pisk så fløden til skum og vend den i. Hæld det i en foret rund beholder, der er ca Ø16 cm. og stil den på frost.

Chokoladetrøffel:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen sammen med fløde til det er homogent. Tilsæt den udblødte husblas og stil et tid side.
Pisk så æggeblommer og sukker over vandbadet uden vandet rør skålen. Pisk med en el-pisker til det er hvid og skummende, og sukkeret er opløst. Dette kan tage 3-5 minutter. Vend de to elementer sammen og tilsæt salt. Fyld massen i små halvkugle forme med ca. 1 spsk.
Stil dem på frost og lad dem blive bundfrossen.

Solbærmousse:
Moussen her er inspireret af en opskrift fra Madsymfonien.dk
Læg husblas i bløde i koldt vand.
Put solbær og citronsaft i en gryde og giv det et opkog. Tilsæt lidt sukker og lad det koge ud.
Blend det så med fx en stavblender og sigt det så gennem en fin sigte. Bring dette tilbage i gryden og kog det yderligere og smag det til med sukker.
Det skal være syrligt, men ikke alt for surt. Tilsæt vanilje og det udblødte husblas.
Lad dette køle ned til stuetemp., evt i køleskabet 20-minutters-tid.
Resten af moussen laves senere

Samling:
Find en kagering frem og fór den med kageplast. Læg chokoladebunden nederst. Læg så det frosne mascarponelag på bunden så der ca er 1 cm ud til kanten. Læg så de frosne chokoladebomber hele vejen langs kanten af mascarponelaget så det danner en tæt ring. Læg så de sidste inde i midten.
Stil det til side og lav så moussen færdig.
Pisk fløden til let skum. Tilsæt den græske yoghurt og pisk til ensartet. Hæld solbærpuréen i og pisk til det er ensartet.
Hæld ½ af moussen over bunden og bank/ryst den let så moussen falder ned i alle de små "kroge" tilsæt så resten og glat det ud.
Lad den sætte sig i mindst 4-5 timer på køl.

Fjern kagering og plast og pynt den som ønsket. Jeg har valgt at pynte den med marengs, krystalliseret chokolade, solbærgelé-cirkler og lidt guldstøv og chokoladesnirkler.



Denne kage bliver helt klart lavet igen til sommer, hvor der er friske solbær tilgængeligt<3
Jeg håber meget i vil lave denne kage, jeg er sikker på at den vil vække stor glæde.

Knus fra Ida Rossing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar