fredag den 5. februar 2016

Tiramisu i glas


Jeg har længe gerne villet lave tiramisu, og nu synes jeg, at jeg har fundet frem til en perfekt opskrift med en sød og cremet mascarponecreme, der holder formen rigtig flot!<3

4 portioner

Ingredienser:
115 g. mascarpone
1 dl. stærk kaffe
110 g. sukker
4 past. æggeblommer
Korn fra 1 vaniljestang
1 spsk. mælk
1,8 dl. piskefløde
8 ladyfingers
Kakaopulver

Fremgangsmåde:
Start med at lave kaffen, så den kan køle af.
Over vandbad piskes æggeblommer og sukker med vaniljekorn. Sørg for, at skål ikke rør vandet.
Pisk i ca. 5-8 minutter til det er hvidt og sejt, og der ikke er flere sukkerkorn.
Lad det køle af.
Pisk mascarponen i æggeblommerne og pisk så fløden til skum. Vend så fløden i ægge-marcarponeblandingen.
Find de ønskede glas frem og skær ladyfingers midt over. Dyp dem hurtigt i kaffen og læg dem i bunden af glasset. Hæld cremen på, så det dækker, og gentag så til cremen når kanten af glasset. Dæk dem til og stil dem på køl i mindst 3-4 timer.
Når de skal serveres drysses der med kakaopulver på toppen.


De bedste hilsner fra Ida Rossing

2 kommentarer:

  1. Hej Ida, hvilke slags æg er det du referere til ? struds, alligator, skildpadde eller bare noget med vinger ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, det er skam bare ganske almindelig hønseæg :P

      Slet