mandag den 21. april 2014

Flødeboller


Hej alle :)
Her for noget tid siden efterhånden lavede jeg flødeboller for anden gang, jeg har bare først nu fået taget mig sammen til at lægge dem ud på bloggen. De blev egentlig okay, synes jeg. De havde et dejligt, tynd lag chokolade. 
De smagte vidunderligt og havde en lækker smag af hindbær og vanilje :)

ca. 20 stk.

Ingredienser:
Kransekagemasse:
150 g. sukker
70 g. past. æggehvider
350 g. ren rå marcipan

Skum:
250 g. sukker
75 g. vand
110 g. glukosesirup 
140 g. past. æggehvider
15 g. sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
Evt. 20 g. frysetørrede hindbær


Overtræk:
Ca. 350-400 g. god chokolade efter eget valg
Evt. lidt frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde: 
Kransekagebunde:
Bland sukker og æggehvider sammen i en skål, og stil det til side i ca. 1 time, så sukkeret opløses.
Ælt marcipanen med sukker- og æggehvideblandingen, så det bliver til en meget klistret masse. Bare brug hænderne i en skål.
Kom kransekagemassen op i en sprøjtepose med en stor, åben stjernetyl i enden, og sprøjt bundene med en diameter på ca. 5 cm.
Bag dem ved 190 grader i ca. 10 minutter.
Hvis undervarmen i ovnen kan slås fra, er det en god idé at gøre det. Hvis ens ovn ikke kan det, kan man sætte en ekstra bageplade under, så varmen under bunden ikke er så kraftig. Det gjorde jeg.

Skum:
Kog vand, glukosesirup, 250 g. sukker og vanilje sammen i en ren gryde til det når temp. 117 grader. Ikke mere eller mindre! 
Pas på med at koge det alt for voldsomt, for lige pludselig kan det godt gå hurtigt. 
tag massen af varmen, og stil den til side til den når 100 grader.
Pisk imens de 15 g. sukker og æggehviderne letstive, så det er klar når sukkermassen når de 110 grader.
Så sukkermassen er klar piskes der med fuld hastighed i æggehviderne, mens der hældes den varme sukkermasse i en tynd stråle ned i skålen, hvor der piskes.
Pisk nu massen i 10-15 minutter til den er helt stiv og er blevet stuetemp.
Når den er så stiv og sej, som en flødebollemasse jo skal være, knuses der ca. 20 g. frysetørrede hindbær let i hænderne og hældes ned i skummet, hvor det så lige bliver pisket sammen, hvis man ønsker sine flødeboller med hindbær.
Find så en sprøjtepose frem med en stor, rund åben tylle og fyld den op med hindbærskummet. 
Sprøjt så toppe på de afkølede bunde i en passende størrelse.

Chokoladeovertræk:
Temperer chokoladen og dyp forsigtig flødebollerne i chokoladen.
Hvis man ikke har lyst til at dyppe dem, kan man også stille dem på en rist med noget under og hælde chokoladen over dem. 
Men jeg dyppede dem, og det fungerede fint for mig. Her kan man evt pynte med frysetørrede hindbær, eller hvad man ellers har lyst til:-)
God fornøjelse
- Ida ♥

Ingen kommentarer:

Send en kommentar