torsdag den 18. februar 2016

Mini up-side-down kager med æble og karamel






Jeg elsker æbler, og jeg elsker karamel. Så når man nu har vinterferie og alligevel ikke har alverden at lave, kan man jo lige så godt lege lidt i køkkenet :)

I dag blev det til nogle små up-side-down kager med æble og karamel

Opskriften giver ca 10 stk.

Ingredienser:
150 g. hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1/4 tsk kanel
55 g. smeltet smør
35 g. brun farin
35 g. sukker
1 æg
1 spsk. cremefraiche (evt. skyr eller græsk yoghurt)
½ dl. mælk

1 stort æble
50 g. smør
50 g. farin
1 knsp. salt

Fremgangsmåde:
Bland først de fem første ingredienser i en skål og stil det til side.
Pisk så de resterende ingredienser til dejen sammen i en anden skål, og stil også dette til side.

I en lille gryde blandes så ingredienserne til karamellen. Dette varmes op til det slår bobler. Find en muffinsplade af metal frem og spray dem let med oliespray. Læg ca 2 tsk. karamel i bunden så det dækker. Skær æblet i tynde skiver og læg et jævnt lag, der dækker hele bunden.

Bland så de tørre ingredienser med de våde og pisk dejen sammen til den akkurat er ensartet. Fordel dejen i formen over alle æbleskiverne og bag dem i 15 minutter ved 200 grader.
Lad dem køle lidt i formen og tag og server dem ud mens de stadig er lidt lune. Servér evt. med lidt is eller cremefraiche med vanilje.


Disse kager er så nemme at lave, og de smager så godt. De kan serveres til enhver lejlighed, og de smager bare skønt.

Knus fra Ida Rossing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar