søndag den 21. februar 2016

Enkel nøddelagkage med yoghurtcreme og friske bær


I dag synes jeg, jeg ville forkæle min dejlige familie med en meget simpel, men utrolig lækker lagkage. Og da jeg så så, at Bilka have både jordbær og blåbær på tilbud, tænkte jeg, at friske bær klart skulle indgå.
Bundende er med mandler og valnødder og i cremen er der græsk yoghurt og lime. Indeni er der råmarinerede jordbær og friske blåbær. Den er pyntet med friske bær og revet chokolade.
En enkel - lidt rustik - men hyggelig lagkage, der nok skal falde i god jord hos de fleste.

Kagen rækker til 6 personer

Ingredienser:

Nøddebunde:
2 æg
korn fra ½ vaniljestang
80 g. sukker
70 g. hvedemel
50 g. mandler
50 g. valnødder
1 knsp salt
½ tsk. bagepulver
2 spsk. smeltet smør

Yoghurtcreme:
2 dl. piskefløde
1,5 dl. græsk yoghurt
2 blade husblas
korn fra ½ vaniljestang
saft og skal fra ½ lime
ca. 3 spsk. flormelis

Derudover:
125 g. friske blåbær
ca. 10 mellemstore jordbær
(2 spsk. sukker)
lidt revet chokolade

Fremgangsmåde:
Bunde: 
Pisk æg, sukker og vanilje til en lys, tyk æggesnaps. Sigt mel, salt og bagepulver i, og vend det let sammen. Blend nødderne til de er semi-fine - ikke helt fint mel, men heller ikke helt grofthakket - og vend det i sammen med smeltet smør.
Fyld dejen i en smurt form med en diameter på 16 cm.
Bag kagen ved 200 grader i 25-30 minutter eller indtil et træspyd kommer rent op ad kagen.
Afkøl fuldstændig og flæk bunden i 3.

Creme: 
Start med at skære ca. 6 jordbær i tynde skiver. Læg dem i en sigte og vend dem med sukker. Dæk dem til og lad dem trække. 
Læg husblassen i blød. Pisk fløden sammen med flormelis og vanilje, til skum. Smelt husblassen i en gryde med limesaft og -skal. Rør 1 spsk. yoghurt i og lad det køle lidt. Pisk imens det resterende græske yoghurt i fløden til det er ensartet. Tilsæt husblas-limeblandingen og pisk godt igen. Smag på cremen og den evt skal bruge mere flormelis og tilsæt evt. det.

Opbygning:
Tag den nederste og den midterste bund og læg dem i et form for dybt fad. Smør lidt over 1/3 creme på hver bund, og spred det ud så det næsten når kanten, gerne med godt ½ cm tilbage. Læg friske blåbær på cremen og pres det let ned. Dæk fadet til og lad cremen sætte sig på køl i ca 1 time.
Dette trin kan man også sagtens undlade og lægge alle bundene sammen med bær med det samme. Jeg gjorde det bare for at sikre, at cremen ikke ville flyde ud fra bundene, når der kom tryk på :)
Når det let har sat sig lægge der et lag råmarinerede jordbær på og bundene lægges sammen.
Dæk kagen til og lad den sætte sig et par timer på køl. Jeg lagde en kagering omkring, blot for at støtte den.

Når kagen er klar til servering, røres den resterende (knap 1/3) creme igennem med et piskeris og smøres på toppen. Pynt med flere bær og til revet mørk chokolade.

Jeg håber meget, at I har lyst til at prøve kræfter med denne kage. Den er så lækker og simpel, og jeg kan kun anbefale den :)

De varmeste hilsner fra Ida Rossing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar