onsdag den 21. oktober 2015

Fyldt chokolade med hvid chokoladetrøffel og citrus


Igen har jeg begivet mig ud i fyldte chokolader. Denne gang med fyld af hvid chokoladetrøffel med citrus. Det kan godt lyde meget kompliceret og besværligt, og det er det vel til dels også. Men sætter man sig ind i det og giver sig god tid, så skal den nok sidde i skabet :-)

21 stk.

Ingredienser:Mørk chokolade - Jeg har lidt svært ved at sige en præcis mængde, da der jo skal være nok. Men jeg tempererede nok omkring 500 g, og der var en masse chokolade tilovers. Men jeg ville hellere have lidt for meget, end lidt for lidt. :-)

0,75 dl. piskefløde
200 g. hvid chokolade
skallen fra 1 citron samt 1 lime + 1  spsk. limesaft.

Så skal du også bruge den ønskede chokoladeform. Den jeg har er i polycarbonat, det vil sige, at den er af hård plast.

Fremgangsmåde:
Start med den hvide chokoladetrøffel:Varm fløden op sammen med reven citron- og limeskal samt saft. Varm det på til netop kogepunktet og tag den så af varmen.  Hæld så fløden over den hakkede, hvide chokolade og rør godt. Vil chokoladen ikke helt smelte, så giv den nogle sekunder i mikroovnen. Lad så chokoladetrøflen køle helt ned til stuetemperatur. Fyld det så i en sprøjtepose.

Chokoladeskallerne:
Formen skal pudses ned i alle hullerne med vat. Det gør, at man opnår en mere skinnende chokolade til sidst.
Læg alle tingene klar på bordet.
Nu skal chokoladen så tempereres. Jeg synes ikke, at jeg vil prøve og forklare det her. I stedet vil jeg henvise jer til en video med Mette Blomsterberg, som var den, jeg tog udgangspunkt i.
Link til video her: https://www.youtube.com/watch?v=neLKpNLoZ40

Når chokoladen er tempereret og klar hældes en stor del af det op i formen, så det dækker alle hullerne.
Bank formen med chokolade ned i bordpladen, så eventuelle lufthuller forsvinder. Held så chokoladen tilbage i skålen med den temp. chokolade. Når det værste er løbet ud, vendes formen på hovedet over et stykke bagepapir. Bank på siden af formen med skaftet af en paletkniv.
Når det er gjort skrabes overfladen af formen af med en paletkniv, og formen sættes på hovedet på et rent stykke bagepapir, så hvis der var mere tilbage, ville det ikke løbe ned i hullerne og danne en tyk skal, men løbe ned på bagepapiret.
Lad det størkne helt, evt. et par minutter på køl.
Når de er størknet helt fyldes de. Klip et lille hul i sprøjteposen og fyld dem næsten op til kanten, men ikke for meget, da der skal være plads til at kunne lukke dem. Stil dem gerne lige på køl i 5. minutters-tid.
Luk så chokoladerne ved enten at hælde chokolade over formeno og så skrabe det overskydende væk - eller på den måde jeg foretrækker: fyld chokoladen i et kornet og fyld chokolade op til akkurat kanten af formen.
Lad chokoladen sætte sig fuldstændig. Vrid formen lidt og vend dem så på hovedet med et hård bank mod bordet. Har man tempereret chokoladen rigtig, skulle de gerne komme ud uden problemer.

De her så super lækre, og man kan varierer smagen i den hvide chokoladetrøflen til det uendelige næsten :)

Knus fra Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar