søndag den 11. oktober 2015

Bærcrumble med vaniljeis


Mine to veninder og jeg trængte til en god dessert her den anden aften. Derfor besluttede vi os for, at lave denne super lækre og super nemme bærcrumble.
Den kan lavede med alverdens bær. Vi valgte at bruge en blanding af en masse forskellige bær. 

Til 4 personer

Ingredienser:
450 g. bær efter eget valg
2 spsk. hvedemel
Lidt saft samt skal fra en citron eller appelsin

100 g. blødt smør
75 g. hvedemel
75 g. havregryn
100 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 knsp. salt

Evt. 4 kugler vaniljeis

Fremgangsmåde:
Start med at blande alle ingredienserne til crumblen(smør, mel, sukker, havregryn, vanilje, salt)
Stil den på køl, til den skal bruges. 
Hvis man bruger frosne bær, skal de lige have en tur i mikroovnen på 1-2 minutter, til de lige er blødet op.
Hæld så så meget væske fra som muligt. Bland så citron/appelsin og hvedemel i bærblaningen.
Fordel det i mellem 4 ramekinere og fordel crumblen oven på. Bag dem ved 175 g. i 20-25 minutter, eller til crumblen er blevet let gylden og bærblandingen bobler. 
Lad dem stå og køle lidt af, og servér dem evt. med vaniljeis. 

De bedste hilsner fra Ida Rossing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar