tirsdag den 29. september 2015

Citronkage med cream cheese frosting


Min far havde bedt om, at jeg skulle bage en kage, han kunne tage med på arbejde til et møde han skulle til. Derfor blev det (overraskende nok :-P) noget med citron igen!
Denne gang fik jeg sat en luftig citronkage med en silkeblød citron frosting lavet på flødeost sammen. Den er ganske nem at lave, og den smager skønt :)

En kage til en 20 cm. springform/6-8 personer

Ingredienser:
225 g. sukker
½ vaniljestang
2 tsk. bagepulver
180 g. hvedemel
1½ dl. mælk
2 æg
50 smeltet smør
Skal og saft fra 1 citron

Frosting:
100 g. natural flødeost
65 g. stuetemp. smør
125 g. flormelis, sigtet
Skallen fra ½ citron samt citronsaft
½ vaniljestang

Fremgangsmåde:
Start med at flække en vaniljestang og skrab kornene ud. Mas halvdelen sammen med lidt af sukkeret, og gem så resten til frostingen.
Pisk så vanilje, sukker og æg til en tyk og luftig æggesnaps. 
Bland så mel og bagepulver og sigt det.
Bland det så skiftevis i æggemassen sammen med mælken. 
Bland så det smeltede smør i, og til sidst citronskal og-saft.  
Fór en springform på 20 cm. med bagepapir i bunden og smør siderne og drys derefter med mel.
Hæld dejen deri og bag kagen ved 175 g. i 35-45 mintter, eller indtil en tandstikker kommer ren op fra kagen.
Lad den køle fuldstændig.

Frosting:
Pisk smør og flødeost sammen til en cremet, ensartet masse. Tilsæt halvdelen af flormelisen og pisk. Tilsæt så resten af flormelisen. Mas vaniljekornene fra før sammen med en smule flormelis og tilsæt det samme med citronskal. Pisk godt.
Tilsæt så gradvist lidt citronsaft til den har den rette syre - men pas på ikke at tilsætte for meget, så den bliver for tynd. 
Fordel så frostingen over den afkølede kage og pynt evt. med lidt revet citronskal. 

Mine fars kollegaer var helt vilde med kagen, og til at starte med, troede de ikke, at den var hjemmebagt, så god synes de den var. Så den kan klart anbefales :)

Tak fordi du læste med
Hilsen Ida Rossing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar