lørdag den 6. december 2014

Klassisk Crème Brûlée

Crème Brûlée er nok en af mine yndlingsdesserter. Det er sådan en lækker, blød og rig dessert, der passer til en hver lejlighed. 
Denne her er helt klassisk med vanilje, og smager rigtig godt! Det er faktisk slet ikke så svært at lave crème brûlée. Der er bare nogle elementer, man skal være forsigtig med, men som sagt, det er slet ikke så besværligt. :-)

4 personer

Ingredienser: 
Kornene fra ½ polynesisk vaniljestang eller 1 alm. vaniljestang
50 g. sukker
80 g. pasteuriserede æggeblommer
3 dl. piskefløde
ca. 50 g. hvidt sukker til karamellisering

4 ildfaste ramekinere på ca. 1 dl

Fremgangsmåde: 
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas med lidt sukker.
Pisk vaniljekorn, sukker og æggeblommer sammen i en skål.
Kog piskefløde kort op sammen med den tomme vaniljestang og tag den straks af varmen. Tag vaniljestangen op og hæld den varme piskefløde op i æggemassen i en tynd stråle mens der piskes, så flødes legerer blommerne let.
Hæld nu blandingen tilbage i gryden og var massen op, så den bliver lidt tykkere. Den skal på omkring de 80-85 grader.
Sæt de fire ildfaste fade op i en lille bradepande.
Fordel massen i skålene, og fyld kogende vand ned i bradepanden til den er ca. halvt fyldt.
Bag dem i 50-60 minutter ved 110 grader til cremen har sat sig og giver efter ved let tryk. 
Tag dem ud og stil dem på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Lige inden servering drysses et tyndt, men jævnt lag hvidt sukker på overfladen af de kolde cremer. Karamelliser sukkeret så det bliver gyldenbrunt med en gasbrænder. Lad karamellen sætte sig et øjeblik.
Servér mens de stadig er kolde.

Som sagt, en fantastisk lækker dessert, der som regel falder i god smag! :-)

Velbekomme
Knus Ida Rossing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar