tirsdag den 2. december 2014

Havregrynskugler

Der findes mange forskellige variationer af havregrynskugler; nogle med appelsin, nogle med kaffe, nogle med rom og flere endnu. Jeg kan nu bedst lide havregrynskugler helt uden noget særligt. :)

Ca. 30 stk.

Ingredienser:
185 g. finvalsede havregryn
75 g. smør, stuetemp.
110 g. flormelis
6 spsk. kakao
1 dl. mælk
1 knsp. salt
2 tsk vaniljesukker

Kokosmel til at rulle dem i

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne, undtagen mælk, i en skål og bland det godt. Tilsæt mælken lidt ad gangen, til man har den rigtige konsistens. Det er ikke sikkert, at man skal bruge alt mælken nemlig.
Rul dem til kugler og tril dem i kokosmel. Læg dem i en lufttæt beholder og på køl i en halv times tid inden de nydes.
Har man lyst, kan man jo også sagtens erstatte lidt af mælken med kaffe eller appelsinsaft. Eller rive lidt skal i. Man kan gøre hvad man vil, jeg kan bare bedst lide dem helt plain, uden noget særligt. :)

Rigtig god december
Knus Ida Rossing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar