søndag den 6. december 2015

Norske klejner med citron og kardemomme



I dag har min mor og jeg kogt de lækreste, bløde klejner med citron, kardemomme og en dyrlig citronglasur. De er så lækre, og de er samtidig og nemme at give sig i kast med.

Ca. 12 stk

Ingredienser:
40 g. sukker - gerne rørsukker
25 g. gær
2 æg
50 g. blødt smør
275 g. hvedemel
Lidt salt
Skal fra 1 citron (Gem lidt til glasur)
knap 1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
0,75 dl. lunkent vand

2 pakker palmin

Glasur:
Ca. 1 dl flormelis
1½ spsk. citronsaft
½ tsk. citronskal
evt. en smule vand

Fremgangsmåde:
Start med at blande gær og vand til gæret er opløst. Tilsæt så sukker, salt, citronskal, æg, kardemomme, vanilje og smør og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemelet gradvist og ælt dejen til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Slå så dejen ned og rul den ud i et rektangel, så dejen har en tykkelse på ca. 6-7 mm.
Skær så dejen ud i 12 lige store rektangler og lav et snit i midten.
Fold dem ved at tage den ene ende og skub igennem hakket.
Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem hvile i ca. 10 minutter i mens palminen varmes op.
Varm palminen op til 175-180 grader. Har man ikke et termometer, kan man tjekke med en tandstikker. Syder palminen omkring er den varm nok.
Læg forsigtigt 2-3 klejner i palminen ad gangen og lad dem koge og vend dem, til de er godt gyldne på begge sider.
Læg dem på køkkenrulle for at køle af.
Rør imens alle ingredienserne til glasuren sammen og fordel det på klejnerne når de er afkølede.


Disse norske klejner er super lækre og luftige, lidt i modsætning til alm. klejner. Jeg er i hvertfald fan! :-)

De bedste julehilsner fra Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar