tirsdag den 1. december 2015

Hjemmebagte burgerboller


Hjemmelavet burger er altid godt. Især hvis burgerbollerne også er hjemmebagte. Her får I en opskrift, der giver store, luftige burgerboller :)

8 stk. 

Ingredienser:
50 g. gær
3 dl. lunken vand
4 spsk. olie
1 tsk. sukker
2 tsk. salt
2 æg
225 g groft mel (hvad man lige har- alle slags kan bruges) eller havregryn
ca. 450 g hvedemel
Lidt sesam til drys

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i den lunkne vand.
Rør olie, sukker og salt i. Rør æggene i.
Tilsæt først det grove mel og lad blandingen stå i ca. 10 min. så den kan suge det grove mel. Det opnår en mere saftige bolle.
Tilsæt så hvedemelet lidt af gangen, til dejen har den rette konsistens. 
Dejen æltes godt og stilles derefter til hævning tildækket og lunt i 45 min.
Slå dejen ned og del den i 8 stykker.
Form hver stykke til en bolle og tryk dem flade.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og stil dem til efterhævning, tildækket og lunt i 30 min.
Pensl dem så med æg og drys med sesam.
Bag ved 225 grader i ca. 10 -12 min.

Hilsen Ida Rossing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar